Huanchaco!

Framme i huanchaco!
Efter många, många timmars buss och väntan var jag framme i mitt andra hem huanchaco.
Men innan vi går in på det har vi ju en hel machupicchu upplevelse att prata om.
Jag och Ellen tog vårat pick o pack tidigt på torsdag morgon för att göra secret valley, en rundtur till de olika ställena som de spanska militärerna upptäckte. Bussen kom och skulle hämta upp oss men ...... som vanligt gick det inte riktigt enligt planerna. Hostelet påstod att Ellen ej betalat för sina nätter medan Ellen påstod det motsatta. Så där stod dem och argumenterade för Ellen kunde inte minnas till vem hon betalade och vise värsa, allt slutade med att vi missade bussen (!?!?!?) och fick ta taxi.. i 3 mil!!
Eftet en hektisk morgon och lång tur var vi ifatt bussen på en liten marknad, där hade vi 10 minuter att gå runt innan vi åkte vidare till nästa stopp.
Där klampade vi upp för 260 trappsteg (oj vad detta kommer låta fjuttit när sanna&jullan börja skriva om sin vandring) för att titta ut över utsikten och låta guiden berätta om allt.
Det var faktiskt mycket mer spännande än jag får det att låta, haha. Efter vi var klara där var klockan runt fyra och vi hade 6½ timme att slå dö på, vilket vi klarade rätt så bra. Någon timme på ett internetcafe, lite tid på restauragnen och en del tid att leta upp tågstationen krävdes.
Sen bar det av, mot machupicchu.
Fram kom vi, trötta som .. ja! Klockan var runt halv ett innan vi var framme på hostelet, där blev det knappt 3 timmars sömn innan det var tid för att köa till bussen som skulle ta oss upp till berget.
Ellen, haha somnade ståendes, men vem är förvånad? Vi kom på buss nummer fyra och var uppe redan 30 minuter senare, värt att nämna: himlen hade öppnat sig fint denna dagen .. det pissregnade!
Väl uppe fick vi vänta i 30 minuter till på våran guide, så vi båda somnade sittandes på ett bord i regnet, rätt skickligt tycker vi själva.
Vaknade, letade upp våran guide (iaf vad vi trodde, visade sig efter turen att vi gått med fel guide men vad gör det om 100 år?) och sen började vi vandringen.
MAGISKT! är inte ord nog för att beskriva machupicchu.
Machupicchu var iaf helt makalöst underbart och det är något alla borde besöka någon gång i livet, man blev helt tömd på allt. Och vid elva snåret valde solen att titta fram, ännu bättre!
Jag låter bilderna tala istället!!


secret valley.


secret valley


machupicchu.


machupicchu.


Nuså, är jag här och Ellen har kommit, Huanchaco we're back!
Jag har fått tillbaka jobbet på surfskolan och barnhemmet står kvar på sin plats, så vi har redan spenderat tre dagar där.
Sanna o Jullan trillar in på lördag, kan inte bli mer kalas.
Nu har vi runt 6-7 veckor här i huanchaco, surfa, sola, bada, jobba, barnhemmet och bara vara (:.
Uppdatering o så kommer fortfarande komma med jämna mellanrum, vi har internet i huset!
Nu ska jag gå och jobba, låta ellen fortsätta föna håret!
På återseende!!

Kramar från molle.


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha han som vi bokade av berattade att ni missat bussen nar vi kom dit pa morgonen. vi var inte sarskilt forvanade! haha och sa tar ni fel guide. tjejer tjejer, jag ar positivt overraskad att ni kom fram till huanchaco far jag saga :)



snart ses vi era sota virrpannor!

puss alexxxxx



(vi kommer pa fredag)

2011-01-19 @ 21:18:56
Postat av: Anonym

Hej sötnosar...alla fyra!! Ja ni e la goa ni!! Hur lyckades ni m allt d Ellen & Malin?! Men ser hur läckert ut som helst!! Är såå spänd på att höra Sannas o Jullans äventyr! är sååååå avis p er alla!

Ha avslutade ljuvliga veckor ni yrhönor! Grattis t att du fick jobbet åter Malin. Kram t er alla / Wivi-Anne

2011-01-20 @ 14:47:48
Postat av: Anonym

Ser ut att ha varit och kommer fortsätta vara en ganska rejäl upplevelse! Hoppas ni alla har det kanon! :) Passar på att gratulera Ellen på födelsedagen också! Fira ordentligt! :D



Kram Niclas (antar att bara Ellen och möjligtvis Malin vet vem jag är)

2011-01-21 @ 08:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0